Osteopathie bij Progress

We hadden het er reeds over in ons vorig nieuwsbericht, maar in oktober 2017 behaalde onze kinesitherapeut Declerck Jens zijn D.O. (Degree in the Osteopathy).
 

Toch krijgen we van vele mensen de vraag wat het precies inhoudt en waar juist de meerwaarde ligt. Daarom kaderen we met alle plezier waarover osteopathie gaat en hoe we het in Progress toepassen. 

Wat is osteopathie?

Osteopathie is een manuele onderzoeks- en behandelmethode van functiestoornissen waar weefsels in het lichaam onderzocht worden op beweeglijkheid en hun onderlinge interactie.

Belangrijk in deze therapie is de beweeglijkheid van elke structuur binnen het menselijk lichaam. Elk bewegingsverlies waarmee ons lichaam te kampen heeft, veroorzaakt een verlies aan energie. De behandelmethode van de osteopaat is gericht op het herstellen van de oorspronkelijke bewegingen. Om zo een optimale werking van het lichaam te bekomen.

Voor wie is osteopathie?

Hieronder sommen we een aantal voorbeelden op van klachten waarmee u terecht kan bij Progress en osteopathie kan toegepast worden.

* Pijn en/of stijfheid in rug, nek, schouder, heup en andere ledematen.

* Bekkeninstabiliteit.

* Sportblessures.

* Whiplashsyndroom en andere post-traumatische klachten.

* Hoofdpijnen (o.a. migraine, spanningshoofdpijn, duizeligheid,…)

….

Voor verdere informatie kunt u ons contacteren via het e-mailadres info@progresscentrum.be of via het nummer 0474/53.81.99.

Hoe wordt het praktisch geregeld?

Voor een behandeling osteopathie voorzien wij een uur. Eén sessie kost 55 euro.
Verschillende mutualiteiten (Bond Moyson, CM, OZ,…) betalen ongeveer 10€ terug per behandeling, met een maximum van 5 behandelingen per jaar.

SPORT en OSTEOPATHIE!

Steeds meer mensen doen aan sport. Een intensievere lichamelijke activiteit heeft veel voordelen voor de lichamelijke en geestelijke gezondheid. Maar deze verhoogde mate van activiteit brengt risico’s met zich mee. Een ongeluk zit in een klein hoekje en een sportblessure is dus zo gebeurd.

Osteopathie kan sporters helpen en begeleiden om blessures te voorkomen en te behandelen.
Een osteopaat, die gespecialiseerd is in sportblessures, gaat de bewegingen (voor die specifieke sport) nauwkeurig gaan analyseren. Vanuit deze analyse kunnen we afleiden welke krachten een letsel zouden kunnen uitlokken. Op deze manier kunnen we letsels gaan voorkomen door de sporter mechanisch in optimale conditie te brengen.
Sporten is gezond, maar laat u hier professioneel in begeleiden. Een preventieve screening kan blessures en letsels voorkomen.