Inspanningstesten

Inspanningstesten en Lichaamsanalyse

 

Krijg inzicht over je huidige conditie en lichaamsanalyse. 

 

 

Inspanningstesten en Lichaamsanalyse

  • Inzicht in je Conditie

Met behulp van een lactaattest en lichaamsanalyse via de Tanita-weegschaal brengen we jouw huidige conditie gedetailleerd in kaart.

  • Lichaamsanalyse Tanita-weegschaal

Binnen minder dan 20 seconden geeft de Tanita-weegschaal een indicatie van je gezondheid en conditie. Belangrijke meetwaarden zoals lichaamsvetpercentage, hydratatie, spiermassa, BMR, en visceraal vet bieden een duidelijk beeld van je huidige profiel.

  • Inspanningstesten: Lactaattest

Er zijn diverse inspanningstesten beschikbaar om je conditie optimaal te meten. De lactaattest maakt gebruik van melkzuurbepaling om vervolgens een doeltreffend, persoonlijk trainingsadvies te formuleren.

  • Lactaat als indicator

Lactaat is het eindproduct van het koolhydraatmetabolisme, dat toeneemt onder zuurstofarme omstandigheden. Bij intensievere inspanning ontstaat meer lactaat. Door de lactaatwaarde te meten op een vaste snelheid/weerstand, kunnen we bepalen tussen welke hartslagwaarden jouw trainingszones liggen.

  • Hoe verloopt de lactaatmeting?

De lactaatmeting vindt plaats op een loopband of fietstrainer (Wahoo Kickr). Na een 10-minuten durende opwarming volgt een 3-minuten stappenprotocol waarbij de snelheid/weerstand progressief wordt verhoogd. Bij elke verhoging meten we de lactaatconcentratie via een minuscule bloedprik. De lactaatwaarden worden vervolgens in een grafiek uitgezet tegenover de gemeten snelheid (of weerstand) en hartslagwaarden.

  • Na de test

Na de test bespreken we uitvoerig het verslag en het daarbij behorende trainingsadvies. Indien gewenst stellen we een op maat gemaakt trainingsschema op.

  • Prijs Lactaattest:

130 euro + voorbereidingsschema 35 euro.