AlterG

 
 

Wat is Air Pressure lopen?

Met "Differential Air Pressure” (DAP) wordt het mogelijk om het lichaamsgewicht te manipuleren. Hierdoor kan je lopen aan maximaal 20% van jouw oorspronkelijk gewicht wat tal van voordelen heeft voor verschillende doelgroepen zoals mensen met blessures, overgewicht of topsporters.

NASA technologie

Deze technologie werd ontwikkeld door de NASA om oefenprogramma’s te maken voor de astronauten in de ruimte. Er wordt een drukverschil gecreëerd tussen het bovenlichaam en het onderlichaam, wat uiteindelijk gaat resulteren in een opwaartse kracht. Het is die opwaartse kracht die je lichaamsgewicht gaat reduceren. Hierdoor wordt de grondreactiekracht (de belasting op je gewrichten) een pak lager. Klinkt allemaal mooi, maar Progress zou Progress niet zijn, mochten we dit niet eens dieper in de wetenschappelijke literatuur gaan bekijken.

De AlterG is niet het eerste toestel dat het lichaamsgewicht gaat reduceren bij het lopen, maar het simuleert de loopbeweging wel het beste. Lopen onder water doet namelijk hetzelfde maar zorgt voor een verandering in het looppatroon door de waterweerstand. Ook lopen in harnassysteem zal het gewone looppatroon veranderen door het creëren van een pendulum effect.

Minder belasting van spieren en ledematen

Andere onderzoekers toonden aan dat een verminderen van 40% in je lichaamsgewicht geen veranderingen te weeg brengt in de spieractiviteit ter hoogte van de onderste ledematen. Ook cardiovasculair zijn er geen significante verschillen. Het duurt langer om de VO2max te bereiken, en er worden minder kcal verbruikt. Echter dit effect wordt gecompenseerd doordat je aan een hogere snelheid kan lopen.

Kortom, lopen in de AlterG reduceert het lichaamsgewicht en de daarbij horende grondreactie kracht, maar het looppatroon, de cardiovasculaire en metabole belasting op het lichaam kennen geen significante verschillen ten opzichte van het lopen in normale omstandigheden. Hierdoor is de AlterG een zeer goed alternatief voor mensen met klachten/blessures ter hoogte van de rug en onderste ledematen om toch pijnvrij te kunnen lopen.

Met andere woorden de AlterG is “Progress Approved!

 

Tarieven

Onze tarieven hangen af van de dienst(en) waar u beroep op wilt doen. Met onderstaande link kan u specifiek aangeven waarin u geïnteresseerd bent.

Bekijk de tarieven

 

Geïnteresseerd?

Interesse om je sportieve doelstelling op een professionele manier te bereiken? Maak dan snel een afspraak.

neem contact op