Maak kennis met de keynote sprekers

 

Op vrijdag 15 september verwelkomen we u graag op ons spraakmakende netwerkevent . Dit event staat volledig in het teken van inspirerende inzichten, waardevolle connecties en innovatieve ideeën. Natuurlijk is de link met sport niet ver zoek! Inschrijven is gratis, maar verplicht!

Inschrijven

 

We zijn verheugd om twee uitzonderlijke keynote sprekers aan te kondigen, die met hun expertise en ervaring de geesten van ons publiek zullen veroveren. Zij zullen inzichten delen die uw perspectieven zullen verbreden en u zullen inspireren om nieuwe hoogten te bereiken.

 

Keynote spreker 1: Decathlon

Sprekers: Maarten Vermote en Joris Mareen

Maarten Vermote heeft een gevarieerd traject binnen Decathlon afgelegd. Hij begon als departementsmanager, waar hij ruim 5 jaar leiding gaf aan diverse teams binnen het bedrijf. Vervolgens nam hij de uitdaging aan als webmarketeer, waar hij zijn vaardigheden in digitale marketing ontwikkelde. Maar het was zijn rol als commercieel manager van KIPSTA Belgium, het voetbalmerk van Decathlon, waar hij echt zijn stempel heeft gedrukt. Sinds Kipsta in 2018 besliste om ook de clubmarkt aan te vallen, bouwde Maarten mee aan de successen van deze strategie. Momenteel is hij de trotse verantwoordelijke voor alle voetbalploegen van België, nu KIPSTA de officiële leverancier van het professioneel voetbal is geworden.

Connecteer alvast via LinkedIn

 

Joris Mareen begon zijn reis binnen Decathlon als departementsmanager, waar hij gedurende 4 jaar waardevolle ervaring opdeed in het leiden van teams en het beheren van operationele taken. Vervolgens groeide hij door naar de rol van co-leader van de Decathlon winkel in Gent, waar hij samenwerkte met het volledige winkelteam om strategische doelen te bereiken. De laatste 2 jaar heeft hij de positie van projectleider in het duurzaamheidsteam van België op zich genomen, waar hij zich toelegt op het bevorderen van circulaire praktijken en de interne communicatie rond duurzaamheid beheert. Zijn toewijding aan het bouwen van een betere toekomst heeft een blijvende impact gehad op Decathlon en zijn medewerkers.

Connecteer alvast via LinkedIn

Met hun langdurige verbintenis aan Decathlon en hun uitgebreide ervaring binnen verschillende posities, hebben Maarten en Joris een diepgaand inzicht verworven in de werking van het bedrijf en de cruciale rol die HR speelt in het bevorderen van een positieve werkcultuur. Hun perspectieven als leiders en managers geven hen een unieke kijk op hoe HR-beleid en -praktijken van invloed zijn op het welzijn van medewerkers en het succes van Decathlon als geheel.

 

Inhoud keynote: Het HR-beleid van Decathlon - een succesvolle en unieke aanpak

Wist je dat Decathlon een revolutionaire hiërarchieloze structuur hanteert binnen hun HR-afdeling? Ontdek tijdens deze boeiende keynote lezing hoe deze gedurfde aanpak een sleutelrol speelt in het succes van het bedrijf. Maarten Vermote en Joris Mareen, twee bevlogen werknemers van Decathlon, staan te popelen om met enthousiasme en passie inzicht te geven in hun vernieuwende HR-beleid.

Deze dynamische presentatie neemt je mee op een reis door de HR-wereld van Decathlon. Maarten en Joris zullen het unieke concept van hun hiërarchieloze structuur uiteenzetten, waarbij medewerkers worden aangemoedigd om verantwoordelijkheid te nemen en beslissingen te nemen zonder strikte managementlagen. Deze aanpak bevordert een cultuur van vertrouwen, autonomie en samenwerking, waarin iedereen de ruimte krijgt om zijn of haar potentieel te benutten.

Je zult ontdekken hoe dit HR-beleid niet alleen de betrokkenheid en tevredenheid van werknemers vergroot, maar ook leidt tot verbeterde prestaties en innovatie. De impact van Decathlon's aanpak is tastbaar in de successen van het bedrijf en heeft hen geholpen om een van 's werelds meest toonaangevende sportwinkelketens te worden.

 

Keynote spreker 2: Universiteit Gent

Spreker: Prof Dr Maïté Verloigne

 

 

 

 

 

Maïté Verloigne is een gerespecteerde deskundige op het gebied van bewegingswetenschappen en gezondheidsbevordering. Ze voltooide haar Master of Science in de Lichamelijke Opvoeding en Bewegingswetenschappen aan de Universiteit Gent in 2008, waarna ze haar academische carrière voortzette met een doctoraatsonderzoek aan de Vakgroep Bewegings- en Sportwetenschappen.

Haar proefschrift concentreerde zich op beweging en zittend gedrag bij kinderen, waarbij ze zich toelegde op het begrijpen van manieren om de sedentaire levensstijl van jonge mensen te doorbreken en fysieke activiteit te bevorderen. Haar onderzoek heeft niet alleen bijgedragen aan het wetenschappelijke veld, maar ook aan het bevorderen van gezonde levensstijlen voor de jeugd.

Maïté heeft een brede interesse in het promoten van actieve levensstijlen bij verschillende doelgroepen. Na haar doctoraat bleef ze betrokken bij de Universiteit Gent en verhuisde ze naar de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg. Hier is ze een essentieel onderdeel geworden van de onderzoeksgroep Gezondheidsbevordering, waar ze zich richt op het ontwikkelen van interventies en strategieën om mensen te motiveren tot meer beweging in hun dagelijks leven.

Connecteer alvast via LinkedIn

Inhoud keynote: Bewegen werkt - een actieve werkomgeving

In haar inspirerende keynote lezing, getiteld "Bevrijdende Beweging," zal Prof. Dr. Maïté Verloigne ons meenemen op een boeiende reis door het belang van gezondheidsbevorderende interventies bij verschillende doelgroepen en in diverse settings, waaronder de werkomgeving. Als een vooraanstaande expert binnen de vakgroep Volksgezondheid en Eerstelijnszorg van de Universiteit Gent, zal ze haar diepgaande onderzoek en inzichten delen over het ontwikkelen, implementeren en evalueren van interventies die een actieve levensstijl bevorderen en bijdragen aan een gezondere samenleving.

Maïté Verloigne's onderzoek heeft zich de laatste jaren gericht op het belang van gezondheidsbevordering door middel van interventies op maat, die rekening houden met de specifieke behoeften van verschillende doelgroepen. Ze zal tijdens haar lezing de nieuwste resultaten en succesverhalen delen van interventies die ze heeft ontwikkeld en toegepast bij verschillende gemeenschappen. Van kinderen tot volwassenen en zelfs in de werkomgeving, Maïté zal ons laten zien hoe het bevorderen van een actieve levensstijl niet alleen de fysieke gezondheid, maar ook de algemene kwaliteit van leven kan verbeteren.

Een van de fascinerende aspecten van haar werk is de nadruk op interventies binnen de werkomgeving. Maïté focust onder andere in het implementeren van gezondheidsbevorderende programma's die werknemers aanmoedigen om meer te bewegen en een evenwichtige levensstijl te omarmen. Ze zal de voordelen van dergelijke programma's benadrukken, niet alleen voor de individuele werknemers maar ook voor de organisaties als geheel, met betrekking tot verbeterde productiviteit, verhoogde betrokkenheid en verminderd ziekteverzuim.

Als inspirerende spreker heeft Maïté Verloigne niet alleen de wetenschappelijke wereld beïnvloed, maar ook de bredere gemeenschap. Haar toewijding aan het bevorderen van gezonde levensstijlen en haar expertise in het ontwikkelen van doeltreffende interventies hebben haar tot een gewaardeerde bron gemaakt voor gezondheidsbevorderaars, beleidsmakers en professionals in de gezondheidssector.

 

Om deel te nemen aan dit onmisbare event, is inschrijven verplicht. Maak u echter geen zorgen, want toegang tot het Progresscentrum Netwerkvent is geheel gratis! Door u vooraf in te schrijven, verzekert u zich van een plaats op dit inspirerende evenement, aangezien het aantal beschikbare plekken beperkt is.

Inschrijven