NIEUW - Easy Fit

👊 Een laagdrempeligge groepsles die voor iedereen toegangkelijk is.
Ben je een starter of wil je op een rustigere manier bewegen, dan is dit iets voor jou!

Meer info & Inschrijven

Op naar een "Summer Body"

 

Met de zomer in zicht, willen veel mensen hun lichaam in vorm krijgen voor het strandseizoen. Het krijgen van een "summer body" is echter geen gemakkelijke taak en vergt vaak toewijding en consistentie. Daarnaast is het begin niveau en het beeld van een ideaal zomerlichaam een heel individueel gegeven, wat de aanpak voor iedereen anders maakt.

Met onderstaande algemene tips, zet onze personal trainer jullie toch al op weg!

 

1)Maak een plan

Begin met het maken van een individueel plan. Stel realistische doelen voor jezelf en bepaal welke stappen je moet nemen om die doelen te bereiken. Dit kan bijvoorbeeld het volgen van een dieetplan, een trainingsplan of het nemen van supplementen om je te helpen bij het bereiken van jouw doelen.

Niet zeker hoe je aan de slag moet, dan kan een personal trainer jou bijstaan door heel specifiek in te spelen op jouw noden! Met progresscentrum kunnen we jou alvast op de goede weg zetten.

Gratis intake gesprek

 

2) Gezonde eetgewoonten

We vermijden expres het woord dieet. Voor ons gaat het om gezonde eetgewoonten die je op dagdagelijkse wijze integreert in jouw routines.

Gezonde en evenwichtige voeding is een essentieel onderdeel van het krijgen van een "summer body".  Focus op het eten van voedzame en eiwitrijke maaltijden om spiermassa op te bouwen en vet te verbranden. Vermijd suikerhoudende dranken, verwerkte voedingsmiddelen en te veel koolhydraten.

 

3) Drink veel water!

Drink voldoende water om gehydrateerd te blijven. Het drinken van water kan je helpen het hongergevoel te verminderen. Bovendien bevordert water de stofwisseling en verbranding van calorieën.

 

4) Sport/beweeg op regelmatige basis

Alles start met sporten / bewegen. Krachttraining, cardiotraining en/of functional training zijn verschillende trainingsvormen met een verschillende impact op jouw lichaam. Jouw specifieke doelstelling en beginnersniveau is allesbepalend om de juiste trainingsvorm te kiezen. 

Niet zeker hoe je aan de slag moet, dan kan een personal trainer jou bijstaan door heel specifiek in te spelen op jouw noden! Met progresscentrum kunnen we jou alvast op de goede weg zetten.

Gratis intake gesprek

 

5) Rust voldoende

Vergeet niet om voldoende rust te nemen. Het geven van je lichaam voldoende tijd om te herstellen tussen de trainingen kan blessures helpen voorkomen en de spiergroei bevorderen. Streef naar een goede balans tussen belasting en belastbaarheid!

 

Kortom, het krijgen van een summer body die jij voor ogen hebt, vereist toewijding, consistentie, hard werken. Het volgen van een gezond dieet, regelmatig sporten, de juiste trainingsvormen en voldoende rust nemen zijn de belangrijkste stappen om jouw doelen te bereiken.

Als je hulp nodig hebt, overweeg dan het werken met een personal trainer die je kan helpen bij het ontwerpen van een gepersonaliseerd trainings- en voedingsplan.

Het allerbelangrijkste blijft het opstellen van realistische doelen om vervolgens stap voor stap te werken aan het bereiken van jouw droomlichaam.